Less...

Fan vad trött jag blir... Man kan inte bara göra saker som är roliga! När man blir vuxen så får man automatiskt något som kallas ansvar! Och speciellt som förälder... Det innebär att man inte kan leva sitt liv som man gjort tidigare!

Har suttit och tittat på melodifestivalen i kväll. Bra att Agnes gick vidare för hon hade lätt den bästa låten!!

I dag tog jag o V en promenix ner till stan. Passade på att gå förbi farfars grav också på vägen ner. Tog en fika o kikade runt lite... Hon skämde bort Sander med lite presenter. Sedan var det släkt middag hemma hos mamma o pappa med farmor så det var bara att bege sig dit för en bit mat. Kul att se K och V lite då de inte är hemma allt för ofta! Men V har lovat att komma hem oftare nu i alla fall o se hur han utväcklas! =)

Nu blir det SÄNGEN e sååå trött!

♥ Alexander ♥




Alexander 3 veckor gammal på dagen =)





Myser på fällen!







Alexander och mormor

Med mormor...





Myser lite med Pappa...



Sander och snärtan =)

Alexander passar på att mysa lite med Frida =)

Fin besök...

Det får vi i dag! Min kusin kommer hem från kristianstad och ska hälsa på. Hon är ju så nyfiken på lilla Alexander. Plus att hennes mamma kommit hem från Trollhättan också tror att det är ungefär där som de bor nu! =/ I alla fall så ska det bli väldigt kul att se dem! K vet jag inte hur längesedan det var jag såg nu. Har nog inte träffat henne sedan farfars begravning och det var ju ett halvårsedan nu... Farmor (min farmor) har tjatat så på att hon ville bjuda på mat också så det passade ju bra nu när de är hemma o hälsar på för då kan vi ju äta allihoppa och mysa till det lite! Var ju inte i går diekt som alla var samlade. Vi brukade alltid träffas och äta tillsammans förut. Farmor brukade göra någon stek eller något annat gott. Nu är hon så senil så hon kan inte laga mat längre. Hon kommer helt enkelt inte i håg hur man gör längre. Stackars... Men en sak kommer hon i håg och pratar om och det är Alexander! Och det känns jättekul att hon gör det. Hon kommer ju knappt i håg mig ibland så att han etsade sig fast så är ju jätteroligt! Mamma sa att hon tyckte att det värkade som att det inte var så långt kvar för henne häller nu! Hon var tydligen yr o allmänt dålig nu och inte bara glömsk så vi får väl se hur länge hon får vara kvar med oss! Älskade lilla tant!!!

Nej nu är det dax för att ta sig en dusch och dra i gång med dagens bestyr!! Pappa kommer snart o ska sätta upp några kontakter... Måste passa på att hinna lite nu medans han sover =)

lovar =/

Jag lovar att jag ska lägga upp nya bilder snart har bara varit sååååå lat men det kommer!!

Vagnpromenad...

I går så hade vi tid på BVC (barnavårdcentralen) och jag bestämde mig för att jag skulle ta barnvagnen på en promenad så vi gick ner dit! Vädret var väl inte det bästa men skönt att få komma ut en stund! Den lilla krabaten fick ett nytt förband på rumpan som för övrigt såg ut att äntligen läka ihop! Sedan var det vägning och mätning som vanligt. Han hade växt en cm så är nu 53cm lång och vägde hela 3970g så stor blir han! =) Innan vi gick hem igen så stannade vi till inne på spongs o kollade in bokrean, men det blev inget handlat då jag försöker att inte göra av med ett ända öre typ! Nästa månad kommer att bli tight innan ekonomin är på väg upp igen! Som tur e så gäller det ju bara en månad!

Till kvällen så fick vi besök av Mr L. Vi tittade på arga snickaren och åt glass med strössel o kolasås mumma var det! Annars så försöker jag att hålla igen med godsakerna och får väl säga att det går väl ganska så bra i alla fall! Sedan var det efterlyst o då dök Gorra in också... När hockeyn var slut (bofors hade hemma match i går) så hade Poppe lovat att han skulle skjutsa hem sin far och T så då följde resten av grabbarna med och åkte hem. Skönd det för jag var helt död! Somnar klockan typ nio eller tio nu för tiden! Så mars i säng blev det när Pontus kom hem igen!

I dag så har jag varit på lasarettet och hämtat en skadeanmälan blankett till Alexanders rumpa. Så får vi se om det ger något på patientförsäkringen också. Har ju anmält skadan på gravidförsäkringen i alla fall! Är ju bra för då kan ju Alexander kanske få en slant in på kontot! På tal om det så måste vi ju gå ner till banken och starta ett konto åt han juh! Här ska minsann sparas så att han har en buffert när han väl ska flytta i från mammi o pappi! I alla fall så tänkte jag att när jag väl e på lasarettet så passar vi på att hälsa på mormor också... Men hon hade inte börjat jobba ännu så vi svängde förbi hemma hos henne på vägen hem. Tur som vi hade så stog hon o lagade mat så jag kunde ta mig lite också! Alltid gott med mammas mat!

Har ju varit så fint väder i dag så jag tog barnvagnen och hundarna o gick en promenad runt förbi löten och hem igen! Aldeles lagom! Har inte riktigt fått snits på det där med hur det ska gå sidigt att gå med hundar och barnvagn ännu men det ordnar sig nog snart!

I dag har jag dessutom fixat till hundarna då de hamnat lite i skymmundan nu i början. Det har klippts klor, borstats tänder och så fick de lite ögondroppar för att skölja rent ögonen. Får se om jag hinner med att ge dem ett bad sen i kväll när Poppe e tillbaka från träningen igen. Dessutom så har jag hunnit med att baka en kladdkaka också! =) Känns bra när man känner att man hinner med lite! Ska gå ner o skala potatis o koka så att vi kan äta stekt potatis sen i kväll det var SÅÅÅÅÅ längesedan så det får det bli i kväll! Nu tänkte jag slå på en film o mysa lite! Blir nog Titanic det var så längesedan o jag blev sugen på att se den då jag skämtade med Mr L om den förut!

Semelberg...

Det e vad jag e sugen på... sitter här hemma o längtar till i kväll när man ska få trycka i sig en... Igentligen så vill jag trycka i mig så monga jag kan tills jag nästan spricker men en får det bli! Måste ju tänka på vikten nu så att man inte börjar att gå upp igen! Faan när man ammade så rann kilona bara av mig! Nu så står det stilla... Gillas INTE!!!

I går så började Pontus att jobba igen. Inte på värmeverket utan på sitt gammla jobb Reko trailer... Han fick tillbaka det igen så det var ju bra! Känns lite tomt här hemma nu när man e ensam hela dagarna! Känner mig lite inlåst faktiskt! Men det kommer att bli bättre när jag får börja att röra mig fritt igen! Nu måste man ju tänka på allt man gör.. Måste säga att jag fuskar nog ibland. Känner att vissa saker som jag bär väger dfinitivt mer än vad han väger och det e ju inte bra! Men jag försöker värkligen! Jag vill ju inte få komplikationer bara för det!

Alexander ligger som vanligt (som det snälla barn han är) och sover! I natt har han sovig bra faktiskt lite vrong på att somna om bara i morse när pappa gick till jobbet, men bättre det än att han är pigg mitt i natten som han var i går natt! Då fick jag gå ner o försöka att söva om han så att Pontus skulle få sova. tog nog 2 timmar innan han somnade... *suck*  Men annars kan jag inte klaga han är så snäll så!

Nej nu blir det frukost o sen ska jag försöka att ta mig ut ur huset lite!

Stjärten...

Den såg mycket finare ut nu! Vi var ju på BB i dag i gen o tittade till såret på skinkan och det såg mycket bättre ut nu! Så nu är det BVC i fortsättningen som får holla koll på det så att det läker o blir bra! Så det var ju skönt att det går åt det hållet! I morgon så äter jag sista pillret på penicilinet JIPPI nu är det bara hormon tabletterna för mjölken kvar sedan är jag "klar" ska bli såååå skönt att slippa alla dessa piller hela tiden! På tal om det så ska jag gå o ta en alvedon nu! För de ska jag fortfarande käka både för mjölkproduktionen och för operationens skull!

I dag har vi haft besök också M var här o hade med sig lilla L som var jättenyfiken på bebisen! Gud vilken stor pojk han har blivit! Tiden går så fort! Snart är vi där också! Haha Har inte så mycket annat att medela! Nu blir det TV tittande med hela familjen =)

Skadeanmälan

I dag har jag varit duktig o tagit tag i det här med försäkringsbolag. Dels så har jag ringt och skadeanmält Alexanders snitt på rumpan. Så om ett år ska vi kolla upp om det blivit ett ärr och då i så fall så får vi ersättning för det. Vi tänkte att har vi väl skaffat den här gravidförsäkringen nu så ska vi väl utnyttja den också nu när det väl hände något. Sedan så har jag pratat med dom på trygghansa i dag också om barnförsäkring och det skulle komma en kille hem till oss på Tisdag och diskutera för o nackdelar och jämföra olika försäkringsbolag. Och det kan ju vara bra för det är så svårt allt det där tycker jag! Samtidigt så är det ju väldigt viktigt att man väljer den som är bäst! Självklart så ska lill snorken ha det allra BÄSTA! =) I morgon är det fredag o då skulle mina tabletter finnas på apoteket! JIppi ska bli så skönt att slippa hålla på med den här mjölken någe mer nu! Skönt att det får ett slut nu. Sedan så ska vi ju tillbaka till BB i morgon igen också o titta på Alexanders rumpa. Hoppas hoppas att det läker fint nu! Stackars liten!

I kväll så blir dete till att mysa framför TV:n som vanligt! Som sagt så händer det inte så mycket mellan blöjbytena här nu på Västrarävåsgatan 50. Man är så trött och det är så mycket nytt att ta in än så länge. Men man kommer nog igång snart! När det här 6-8V som jag måste ta det lugnt har gått så blir det till att ta barnvagnen på ordentliga promenader. Inte pang på en gång kanske men stegvis! Måste bara säga att GUUUD så söt han är när han ligger där och sover! Ska uppdatera med lite bilder i snarast! Vi har varit lite dåliga på att ta kort måste bli en ändring på det för det kommer ju att vara hur kul som hälst att ha sen!

Full rulle!

Det har det varit i dag! Började dagen med att mysa lite i sängen allihoppa! Alexander låg hos mig Poppe höll om mig o så vovvarna låg ihopkrupna under täcket! Riktigt mysigt faktiskt! När vi väl beslutade oss för att det var dax att gå upp så tittade jag till på kylskåpet och fick se att det var ju visst i dag  som vi skulle vara på BVC klockan 11... Klockan var 10.49 så det var bara att hoppa frukosten klä på Alexander o dra! Han hade vuxit 3cm från när han föddes och nu vägde han 3550g Så allt såg bra ut! Sen åkte vi hem igen och åt lite frukost, vilade lite sedan var det dax för mig att åka upp till Kvinnokliniken på ett återbesök för att kolla tuttarna. Det såg mycket bättre ut konstaterade doktorn o sa bara att jag skulle fortsätta att äta penicilin kuren tills det att den var slut. Sedan fick jag ett nytt recept utskrivet på hormon tabletter som skall hjälpa till att mjölken ska sina då Alexander nu mera har blivit ett flaskbarn! Mamma stod inte ut längre så så fick det bli! Sedan var det bara att åka hem igen en kortis slänga i sig lite mat för klockan 16,00 så skulle vi tillbaka igen till BB för att kolla såret på lillkillens skinka, det var lite vätskigt så vi skulle komma tillbaka på Fredag igen. läker det inte bättre så blir det väl antibiotika till lillkillen! Stackars! Fan vilken tur vi har hela tiden... *suck*

Dom har varit jätte förstående både på BB och på BVC och det känns ju skönt att man vet att man får deras stöd. Var lite ängslig för vad de skulle säga på BB när jag berättade att jag slutat amma redan. Men hon var jättegullig o sa bara att jag inte skulle ha dåligt samvete för det!

I går var vi så duktiga o tog ess en promenad ner till stan med barnvagnen. Tänkte slå två flugor i en smäll o ta en promenad plus att köpa en "min första bok" till Alexander. Hittade fina reflexer att ha på vagnen också så att vi syns när vi är ute och knatar så de fick följa med hem också!. Så var Bosse, Irene och så Pontus farmor o farfar här o hälsade på på kvällen. Gammelfarmor och gammelfarfar var nyfikna på lill snorken (som jag kallar honom just nu). Synska måste de ha varit också för jag gick hela dagen i går o var sugen på en semla. Och så kom de med det! Så det var ju tur att jag inte köpt mig någon själv...

Nu står Poppe i köket o lagar kasslegratäng som vi ska mumsa på här i kväll. Och sen är ju arga snickarn på TV i kväll så det blir väl o titta på det innan det e dax för bingen! I morgon kommer det någon o från energi & miljö o byter våran vattenmätare.

På måndag börjar hjärti att jobba igen, så nu är det bara 4 dagar kvar vi får vara hemma allihoppa. Ska försöka att ta vara på de dagarna o göra något roligt! Det känns lite läskigt att man skall vara ensam hemma här sen! Men det ska nog gå bra.

Måndag igen...

Ja dagarna rullar på... Börjar att få lite svårt att hålla koll på alla dagar nu när man bara går hemma o drar runt! Allt är bra med oss för övrigt. I morse så var jag uppe på Labb hos mamma o tog nya prover igen! Det gick bra, provsvsaren visade att medicinen  jag fått hat hjälpt så värdena var bättre nu! Så det e bara att fortsätta att knapra! Alexander har nu blivit ett flaskbarn då jag inte stod ut med smärtan längre! Sa till mig själv att en gladare mamma är en bättre mamma så så fick det bli! Kan inte gå runt med ångest & en klump i magen varje gång som man visste att han var på gång att vakna och att man visste att han skulle vara hungrig. Visst var jag kluven men när jag väl bestämde mig så kändes det som en lättnad. Nu sitter jag här o väntar på att han skall vakna, det lilla livet! Han bara sover o sover. Det som e lite jobbigt är att han sover nästan bättre på dagarna än vad han gör på nätterna. Tror att det kan vara för att det blir så tyst då, han är ju van att det är mycket ljud runt han hela tiden TV:n, hundarna som skäller o busar o allt annat! Pontus o jag har suttit på försäkringskassans hemsida o fyllt i hans uppgifter GUD så dom ska krongla till allting! Vi fick ringa upp dom 3ggr för att ställa frågor så att allt skulle bli rätt. Antingen så är vi väldigt tröga eller så är det meningen att det skall vara svårt!

Sen blir det en tripp o åka o handla. Sedan ska vi hämta en fläkt hos mamma o pappa!  Bada ska han få göra i kväll också... Nu ska jag ge pysen mat! =)

Lugna gatan!

Ja nu händer det inte så mycket på Västrasävåsgatan 50! Bara äta sova bajsa bytablöja, typ! Nästa gång som han vaknar så ska jag ge honom mat och sedan blir det att gå upp på övervåningen o ta en dusch när han somnat om! Så skönt med en varm skön avslappnande dusch! Hoppas bara att han inte vaknar o e ledsen mitt under den bara för det! I kväll så kommer P.K hem tll oss o fixar datorn! Wiiii så skönt när det är klart sen! Pontus var så duktig här i tisdags o satte upp alla kabellister så att alla sladdar (som jag har stört mig på länge) äntligen kom bort från golvet! Så nu kan man dammsuga igen! Haha på tal o dammsuga det skulle behöva att göras! Speciellt trappen men det får Poppe göra då jag måste bära dammsugaren! Och jag tycker att det e svårt men jag försöker värkligen att inte lyfta något som e tungt! Har ju trotts allt bara gott en o en halv vecka ännu! Vill ju att allt ska läka som det ska! Hundarna är jättesnälla just nu ligger dom bara här o gosar i soffan! Japp nu e vi en riktig svensson familj! Bara bröllopp kvar! Men det lär väl dröja.... Poppe lär ju inte fria än på ett tag! =P

Badning

I går så tog vi första badet hemma! Han var så nöjd när pappa tog hand om honom!








I dag så började jag dagen med att åka upp till lasarettet för att jag skulle ta nya prover, det visade sig att pencilinet jag åt inte funkade alls! Mina värden var högre nu än innan *suck* så nu har jag fått ett nytt som jag ska prova och på Måndag så ska jag tillbaka o ta nya prover igen. Bara för att se i fall det hära fungerar! Sedan var det bara hem o amma lillen då jag lämnat honom o Pontus själva hemma. Sedan fick Poppe åka en tur till gymmet så att han orkar att bära Alexander!

I dag har BVC varit här på hembesök i dag och vägt lillen i dag vägde han 3470g så det är bra snart har han gått upp till den vikt han vägde när han föddes! Så vi behöver inte bli oroliga för att han inte hinner att gå upp i tid! Om en vecka så ska vi tillbaka sen. Sedan fick vi besök utav Pontus moster Therese hennes man och hennes minsting som har varit såååå nyfiken på den lilla Pontus mormor var med också så nu har han fått träffa gammel mormor också!

I morgon så ska vi till BB igen för att kolla till Alexanders snitt på stjärten och så ska dom titta lite på mig med... Nu blir det mys med hjärtat i soffan!!!


GRATTIS TILL OSS HJÄRTAT♥  3år i dag....

Sjukling...

Jahopp så var det mammas tur igen. Antar att alla har förstott varför inläggena inte duggar så tätt! Vi har sådan otur hela tiden! Först fick inte Pontus vara med på förlossningen.. Sedan nu så blir jag sjuk igen! Har legat med feber frossa o vondats och har fått någon infektion i bröstena så jag håller på o äter antibiotika. Dessutom så vet dom inte vilken sort jag skall ha ännu så vi exprimenterer!

Typiskt när jag väl sätter mig o ska skriva lite så gissa vem som vaknar till o e hungrig =) Haha det e bara att plocka fram de stackars såriga vårtorna det! Hur klarar alla kvinnor detta?? Always lock at the bright side of life va det va?

Ni får ursäkta i fall att jag kanske låter lite deprimerad men huvudet spränger bröstena exploderar snart magen e väl ok ska inte klaga men den värker ju endå!

Nej måste ta han nu....

Älskade Alexander!









Älskade lilla Pojke ♥


tuttmjölk...

...tuttmjölk tuttmjölk överallt! Herregud så ont det gör!!! Det här med ammning tar död på mig långsamt tror jag! Det rinner och det värker...

I natt gick bra! Så himla skönt att få sova i sin egena säng! Jag har varit SJUKT trött!! Helt avslagen. Pontus var iväg på hundutställningen i morse och det var bara wilda vs Zelda (mickes hund) Zelda vann. Så det var väl kul i alla fall då! Synd att det var så lite hundar med bara för att hade varit kul att se hur hon hade gått mot andra hundar lite mer. Har inte hunnit att läsa kritiken själv än ska göra det här nu när jag årkar att resa på mig för att hämta det. Själv så har jag mest sovit bara! Passade på när det bara var jag Alexander och Chanti. Matade Alexander och sen vilade jag igen! Sååå skönt att vara hemma och känna att man gör framsteg. Hade inte alls lika ont i dag i magen. Kunde sätta på mig strumporna sälv =)


Har så svårt att förstå att vi är en familj nu men ser fram emot den närmaste tiden när man skall lära sig allt! Se den lilla växa och framförallt att jag ska bli helt återställd själv! Längtar till att amningen skall fungera och att såriga bröstvårtor skall vara ett minne blott!

Har varit hemma hos mamma och pappa och ätit i dag korvstråganoff blev det! Gott gott! Var absolut max promenad på vad jag klarade av kände jag! På vägen hem sen så följde mamma och pappa med och vi passade på att stanna till hos Farmor och hälsa på så att hon fick se prinsen! Nu blir det TV tittande o slappande i soffan då jag e helt slut av promenaderna... HAHA

Tårar.lycka och Mörbultad!

Tisdag morgon kl är 06:00 å resan börjar. Mamma kom å hämtade mig kl 06:20,då Pontus inte fick följa med pga magsjuka. Väl uppe på BB drog de ut på tiden. kom in på operation runt 11 och 11:39 så kom lilla Alexander äntligen till världen!. Stolt mormor filmade händelsen och mamma/jag grät. Allt gick som planerat förutom att saknaden av pappa/Poppe blev stor. Killen var duktig å ammade direkt på uppvaket (pappa upp i dan,hungrig som få.) Efter mycke om å men fick pappa komma upp å titta på undervärket i korridoren. Först på onsdag eftermidda blev pappa välkommen på riktigt och vi fick äntligen samlas som familj. Pojken var vid födseln frisk å var 49cm 3530 gram. måste säga att de har varit den bästa upplevelsen i mitt liv men samtidigt har jag haft så ont å gråtit väldigt mkt. Amningen går sådär han fattar ju lite trögt :D. Idag har brösten gjort så ont och varit skit ömma så att amningsnappen har kommit å blivit min bästa vän just nu. vet ine vilket som är värst smärtan i magen lr brösten.
Idag fatta vi beslutet att åka hem. pontus försökte förhandla med sig en barnmorska hem men misslyckades dock :D. fast måste säga att det går väldigt bra ändå och han hjälper mig hela tiden. då jag knappt är så rörlig än. idag har jag gråit åtskilliga gånger utav smärta glädje och oro tror att jag har en del hormoner som vill komma ut.
Har ju sagt tidigare att jag har varit lite orolig hur de hela skulle gå med hundarna när vi kom hem med lillen. och måste säga att de har varit jätte duktiga. Wilda är som jag förutspått väldigt nyfiken fast väldigt snäll å försiktig för att vara hon. Chanti är lugn å moderlig utav sig och försöker redan ta hand om lillen. Ser orolig ut över honom när han gråter å gnyr. Måste säga att det inte är allt för ofta då vi blivit välsignade med ett väldigt snällt barn.
Ser fram emot första natten hemma och hoppas att allt ska gå bra. Skriver mera imorgon börjar bli dyrt då de inte är jag som skriver utan Poppe som sitter å skriver de jag säger medans jag ammar och han tar betalt per minut :D.

Får la skriva några rader jag med då när jag ändå har blivit lurad till att göra de från början. Å då kan jag ju börja med å säga Till Mr L att de blir ingen stall pöjk. för nu har Alex fått en tröja de står Racing på :D. Så de blir att en crösspöjk av han med.. Och JA vi vet att alla är nyfikna på bilder på han. Men jag örker inte nu så de får Annica fixa till någon annan dag :D.
Tack för att ni lyssna :D

The day before D-day..

Ingen bra början. I natt så blev stackars Pontus magsjuk! Jag förstår inte vilken otur man kan ha! Har varit och handlat en massa kurerings medel till den stackaren! Jag vet hur han känner sig (döende) eftersom det inte var längesedan jag själv var dålig! Så nu Peppar peppar så FÅR inte jag bli smittad! HOPPAS HOPPAS HOPPAS att han kryar på sig till kvällen annars vet jag inte hur det blir i morgon bitti! Klart att jag vill att han ska vara med och självklart så vill han också vara med! Men vi får inte byta tid så jag vet inte... Så att man kan säga att jag ber till gud nu! Själv försöker jag att hålla mig undan! Har tvättat, diskat och instalerat bilbarnstolen! Ska snart packa väska till BB men vad ska jag packa? Har i alla fall packat ner kameran så att den kommer med... Sedan ska jag packa iordning hundarna och saker till dom då de flyttar hem till mamma tills vi kommer hem. En utav hennes grannar som har gått i pension skall hjälpa till med att ta ut dom om dagarna så tack så mycket G-B för det, en sak mindre att oroa sig för! Japp så snart är det lilla knytet här! Har inte så mycket annat att medela i dag! Ska försöka att skriva i kväll också beroende på hur allt går o hur vi mår!

ÖNSKA OSS LYCKATILL!!!♥