Soooov

Varför har Charlie slutat sova på nätterna?? Jag blir tokig!! Jag är så trött!! Sjuk och feber har stackarn igen! Men på Fredag ska vi till barn igen för provtagning så jag hoppas att vi kommer till rätta med allt det här då! Inatt vaknade han nog ca 10ggr och bara grinade... Håller tummarna för inatt, men han har redan vaknat 2ggr, så oddsen är inte på min sida... :(

Däremot har han blivit duktig på att äta! Plopp sa det bara så lossnade det.. Och nu gapar han och äter så duktigt! Mamman är såååå stolt!!!

Idag har vi firat Alexander för sista gången.. Farmor & Farfar var här och lämnade paket! Och tårta skulle det såklart ätas! Det sa Alexander till om på skarpen! Jag frågade vad vi skulle äta för mat, TÅRTA skrek han då till svar... Och tårta blev det.. Sån här lyxig pappa mys hade mina killar förut idag! :) underbara killar!!

Kolla Alexander som fastnade i bordet förut! Både jag och P tog upp mobilen för dokumentation innan vi hjälpte killen loss..

Har även varit hos doktorn idag med Alex och hans arm.. Vänster den här gången! Men det gick över innan vi kom dit och allt såg bra ut. Så vi slapp röntgen och fick åka hem i stället!! ;) hoppas att det växer bort snart...

Allmänt
Små barn kan ganska lätt råka ut för att få armbågen ur led. Detta är ingen farlig skada och barnet får inga besvär i framtiden av den. Oftast går det till så att barnet håller en vuxen i handen och snubblar. Skadan kan uppstå när en vuxen drar ett barn i armen och strålbenet i underarmen, alldeles vid armbågen, går ur led. Detta brukar ibland kallas för "pigluxation".
Symtom
Det gör ont i armen men små barn kan inte alltid berätta vad som är problemet utan kanske bara låter bli att använda armen och verkar lite ledsna. Oftast har draget eller rycket i armen varit ganska litet. Därför kanske man som förälder inte genast förstår vad som har hänt.
Behandling
Det är enkelt för läkaren att behandla en armbåge som gått ur led. Läkaren böjer barnets armbåge lite grann, trycker på strålbenets övre del och vänder försiktigt barnets handflata uppåt. Då brukar armbågsleden hamna på plats igen. Det gör inte särskilt ont och barnet behöver inte någon smärtstillande behandling. De flesta barn börjar genast använda armen och handen som vanligt. Det är inte nödvändigt med någon kontroll efteråt.
När ska man söka vård?
Om man misstänker att ett barn fått armbågen ur led kan man kontakta vårdcentralen eller akutmottagningen där man bor.
Man kan alltid ringa sjukvårdsrådgivningen för råd.
(taget från 1177:s hemsida)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0